Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Weer en Klimaat

Geschiedenis Bonaire | Bonaire Feiten en Cijfers | Flora en Fauna Bonaire | Weer en Klimaat

Iedereen die op vakantie gaat naar een tropisch eiland verwacht natuurlijk dat het weer en klimaat ook tropisch zal zijn. Omdat dit bijzondere stukje Nederland zich in het zuiden van de Caraïben bevindt zult u niet teleurgesteld worden. De weersomstandigheden zijn dan ook het hele jaar behoorlijk constant zodat u er het hele jaar door van kunt genieten.

Dat voor Bonaire weer en klimaat zo constant zijn komt voor vanwege het feit dat het dicht bij de evenaar ligt en bovendien een eiland is. Het is bekend dat een eiland klimaat zeer constant kan zijn en zeker in een regio als de Caraïben pakt dat gunstig uit. De plaats net boven Venezuela zorgt er bovendien voor dat Bonaire buiten het bereik van de meeste tropische stormen blijft waardoor dit geen nadelige invloed op het weer op Bonaire zal hebben. Aan de andere kant betekend dit wel dat met gemiddeld 500 millimeter regen per jaar Bonaire niet bepaald het gebied land ter wereld is. Het weer en klimaat op Bonaire is tropisch omdat het heet en droog is maar toch relatief vochtig, de constante hoge temperaturen zorgen voor het echte tropen gevoel. De temperatuur is in de koudste maanden, januari en februari het ‘koelst’ met gemiddeld 29 graden overdag en 25 graden gedurende de nacht. De warme maanden zijn september en oktober met 31 graden overdag en 27 graden tijdens de nacht. De gemiddelde neerslag van ongeveer 15 millimeter en de negen uur zon per dag maakt het weer en klimaat een belangrijke reden voor mensen om naar Bonaire te verhuizen als ze op zoek zijn naar constant mooi weer.

Het klimaat van Bonaire wordt natuurlijk voor het belangrijkste deel bepaald door het weer en dan vooral het constante karakter daar van. Toch is het ook belangrijk dat de mensen die er wonen zeer vriendelijk en altijd behulpzaam zijn. Dit is natuurlijk zeer prettig als u met vakantie bent en u hebt hulp nodig, maar ook als u er woont of gewoon langer verblijft, voelt u zich al snel thuis. Toch zal voor de meeste mensen weer en klimaat de reden zijn om naar Bonaire te gaan. Zeker omdat de gemiddelde temperatuur van de zee ongeveer 27 graden is kunt u het hele jaar door duiken en genieten van de wondere wereld van de Caribische zee. Vooral de koraal riffen aan de westkant van Bonaire en rond het eilandje Klein Bonaire zijn erg in trek bij sport duikers. De rijkdom aan koraal en andere planten en dieren waaronder veel tropische vissen en zeepaardjes, maken het weer en klimaat op Bonaire compleet. Uiteraard ziet u deze invloed ook terug als u het eiland zelf verkend en de voeten droog houdt. Het tropische weer en klimaat zorgt er voor dat u op Bonaire de meest uiteen lopende planten en dieren tegen komt die u zich voor kunt stellen. Voor het bewonderen van flora en fauna Bonaire bezoeken is dan ook zeker een reden van veel mensen om de reis te maken. Dat in Bonaire weer en klimaat gunstig zijn zal voor een groot deel bijdragen aan de constante stroom toeristen die naar Bonaire af reist.

Dat weer en klimaat een zeer constant karakter hebben zorgt er voor dat er niet echt een meest gunstige tijd is te noemen om naar Bonaire af te reizen. Dit is natuurlijk een enorme opsteker voor de toeristen industrie op het eiland, maar het zorgt er ook voor dat u uw vakantie niet hoeft te plannen is de drukste vakantie weken. Als u dus in de positie bent om op vakantie te gaan op het moment dat de meeste mensen gewoon aan het werkt zullen zijn dan zal het weer en klimaat op Bonaire altijd uitnodigend zijn om een bezoek te brengen. U kunt dan het hele jaar door genieten van al het prachtigs dat er op Bonaire te zien is of gewoon het hele jaar door genieten en uitrusten als het u uit komt. Het weer op Bonaire is constant dus er is geen betere tijd dan nu om van deze tropische verassing te genieten. Ook al ligt Bonaire in de Caraïben en zal het er in vergelijking met Nederland warm zijn, het klimaat van Bonaire is ook weer niet zo warm dat u er niet aan kunt wennen. Er zal altijd een verkoelende Passat wind staan die de temperatuur terug brengt naar aanvaardbare waarden. Dat voor Bonaire weer en klimaat belangrijk zijn mag duidelijk zijn en alles dat u nu nog hoeft te doen is uw vakantie te boeken om hier ook van te kunnen genieten.

jan. feb. mrt. apr. mei. jun. jul. aug. sep. okt. nov. dec.
Dag temp. 28 28 28 29 29 29 29 28 29 30 29 28
Nacht temp. 24 23 24 25 26 27 27 27 27 27 26 24
Gem. aantal uren zon per dag 9 9 9 9 9 9 10 10 9 9 8 8
Neerslag in mm. 18 14 13 11 13 14 14 14 12 15 19 22
Aantal dagen neerslag 6 3 1 4 4 7 9 8 6 9 7 7
Temp. zeewater 27 26 26 26 27 28 28 28 28 28 27 27

bron: http://www.landenweb.net/