Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Golfen op Bonaire

Duikvakantie op Bonaire | Duiklocaties | Golfen op Bonaire | Zeilen op Bonaire | Activiteiten en Excursies

Iedereen zal zo zijn of haar eigen manieren hebben om de tijd door te brengen en daar wordt bij het uitzoeken van een vakantie rekening mee gehouden. Mensen die graag golf spelen willen dan ook vaak een vakantie bestemming waar golfen mogelijk is. Golfen op Bonaire is ook mogelijk en voor de meeste mensen zal dit een geheel nieuwe manier van golfen zijn.

Een vakantie Op Bonaire is genieten van een tropisch paradijs in de Caribische zee. Omdat de temperatuur daarbij vrijwel altijd tegen de dertig graden aanhangt zal het genieten van een mooie groene Fairway en Green te ver gegrepen zijn. Voor het spelen op een golfbaan Bonaire bezoeken zal u naar een ecologische golfbaan heen leiden. Het woord ecologisch zal u ongetwijfeld al een hint geven dat voor deze golfbaan geen grote stukken van het eiland op de schop gegaan zijn om daar een mooie groene Fairway en Green aan te leggen. Golfen op Bonaire betekend dat u speelt op een baan waarbij zoveel mogelijk het originele landschap intact is gelaten. U zult daarom spelen op een baan waar de originele vegetatie, hoe weinig dit soms ook is, nog gewoon zal staan en ook blijft staan. De Bunkers zullen bestaan uit zand dat van het eiland afkomstig is en worden zoveel mogelijk onderhouden. Het spelen van golf op Bonaire zal u zelfs enkele water obstakels opleveren waarbij deze op de dertiende Hole behoorlijk uitdagend zal zijn. Op Bonaire golfen betekend dat u midden in de natuur speelt en voor de makers was het dat ook belangrijk om de baan zo natuurlijk mogelijk aan te leggen opdat het ecologische karakter behouden blijft.

Omdat de golfbaan anders is dan alle andere banen met een soms perfecte groene Fairway en Green, zijn er een aantal lokale aanpassingen op de regels gemaakt. Zodra u gaat golfen op Bonaire is het aan te raden deze aanvullende regels goed door te nemen, dit zal onduidelijkheden of een erg lange uitleg bij aanvang voorkomen. De aanvullende regels zullen vermeld staan op de website van de golfclub Pidraso. Voor een golf vakantie Bonaire bezoeken zal niet hoven te betekenen dat u ook direct lid hoeft te worden van de golfclub. De club biedt de mogelijkheid om tegen een Green Fee te spelen en ook bestaat de mogelijkheid om uitrusting te huren als u niet uw eigen uitrusting mee wilt nemen op vakantie. Golf op Bonaire is geen sport die enorme proporties aan heeft genomen en de club is dan ook niet heel erg groot. Dit zorgt er wel voor dat de lidmaatschapsprijzen alleszins redelijk zijn voor een baan die zo bijzonder is. Het ecologische karakter zorgt er voor dat de baan in het originele landschap op gaat en dat maakt de baan bijzonder uitdagend. Golfen op Bonaire zal u een volledige achttien holes baan opleveren met een totale lengte van 6,175 yards (5.557 meter) voor de heren en voor de senioren en dames 5,378 yards (4.840 meter). Daarmee staat een rondje golf op Bonaire gelijk aan een aardige wandeling als u ook de heersende temperatuur in beschouwing neemt.

Omdat Bonaire een redelijk kaal eiland is in het zuiden, zal de vegetatie niet erg in de weg staan. Toch is het voor de club absoluut belangrijk dat u de vegetatie en de dieren voorrang geeft bij het spelen. Voor het spelen op deze golfbaan Bonaire bezoeken zal in ieder geval mede hierdoor een flinke uitdaging zijn. Zelfs voor gevorderde gast spelers blijkt het een behoorlijke uitdaging om de baan op de Par van 72 te halen. Spelers met een lage handicap hebben vaak moeite om hun handicap score te halen, dat maakt golfen op Bonaire aan de andere kant natuurlijk ook wel echt tot een uitdaging. De golfbaan is opgeleverd in 2004 en is daarom nog volop in ontwikkeling, het onderhoud wordt voornamelijk door het bestuur van de golfclub zelf gedaan. Daar zult u als gast speler ook terecht kunnen voor het maken van een afspraak om te spelen. Op Bonaire golfen zal een echte uitdaging blijken vanwege het unieke karakter van deze ecologische golfbaan. Als u dan ook verknocht bent aan een perfecte groene en gladde Fairway en Green kunt u beter twee maal nadenken om hier te spelen. Als u echter een avontuurlijk golfer bent die wel te porren is voor iets nieuws, dan is golfen op Bonaire wellicht de uitdaging waar u naar op zoek bent. Voor een golf vakantie Bonaire bezoeken betekend niet dat u dit speciaal moet boeken, op de website van de golfclub staat alle telefoon nummers en de belangrijke informatie en u kunt ook de receptie van uw hotel of resort vragen.

Golfen op Bonaire is zeker een speciale golf ervaring. Dit komt omdat er maar 1 echte golfcourse op het eiland te vinden is. En ook nog eens een hele speciale! Het is namelijk een ecologische golfbaan! Dit betekent heerlijk ontspannen golfen midden in een prachtig stuk natuur aan de zuid-oost kust van het eiland! Hieronder lees je meer over deze speciale golfcourse.

Bonaire Golf Club Piedra So
Dit is een golfclub waar u golft in een complete natuurlijke plaatselijke omgeving. Dit betekent dat er geen met gras aangelegde uitgestrekte fairways zijn, maar gewoon de lokale vegetatie! Wel wordt er zo vaak mogelijk onderhoud verricht, zodat putten uiteindelijk een niet al te grote uitdaging wordt! Zeker een hele speciale golf ervaring.