Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Stranden van Bonaire

Bezienswaardigheden op Bonaire | Eten en Drinken | Evenementen op Bonaire | Stranden van Bonaire

Er is op dit tropische stukje Nederland van alles te beleven en daarbij hoort natuurlijk ook het genieten van de zon en van de zee. De stranden van Bonaire zullen u hier in ieder geval to uitnodigen want zoals u van een tropisch eiland mag verwachten zijn ze lang en wit. Daar kunt u dan het kleurtje opdoen waar u in Nederland meestal niet aan toe komt.

Ergens anders op deze website hebben wij u verteld dat u niet alleen voor de stranden Bonaire hoeft te bezoeken. Er is heel veel te doen naast het aanbidden van de zon op de parelwitte stranden die u normaal gesproken alleen in de brochure of in de film ziet. Toch zal een tropische reis niet compleet zijn zonder een bezoek aan het strand en u kunt op Bonaire stranden dan ook rustig tot de bezienswaardigheden op Bonaire rekenen. Voor een eiland van de afmetingen van Bonaire zijn de stranden behoorlijk uitgestrekt en dat zal betekenen dat u niet zomaar bij uw buren in de weg zal zitten. Het scheelt natuurlijk ook dat de stranden van Bonaire naast groot ook talrijk zijn waardoor u altijd wel een rustig plekje kunt vinden. Door de bijzondere ligging van Bonaire in het Caribische gebied zal de buitengewoon mooie onderwater wereld altijd slechts een paar stappen van uw badhanddoek verwijderd zijn. U moet echter wel goed opletten dat niet alle stranden van Bonaire geschikt zijn om te gaan zwemmen. De hoge golven die daar voorkomen maken de zee geschikt om te surfen maar ongeschikt om rustig te zwemmen, u zult hiervoor duidelijk gewaarschuwd worden.

Erg lang hoeft u er echter niet om te treuren, er blijven nog genoeg andere stranden over om te genieten van de zon en de zee. De stranden van Bonaire waar u dat goed kunt doen zijn Playa Fuchi op het meest westelijke puntje van Bonaire. Zeer de moeite waard als u hagedissen en iguana’s wilt zien rond dollen en ook erg geschikt om heerlijk te snorkelen. Voor wellicht het mooiste strand Bonaire bezoeken zal u al snel naar Playa Frans toe brengen. In het noorden van Bonaire dicht bij het Slagbaai Nationaal Park is het wat moeilijker te bereiken dus vandaar dat niet veel mensen er zullen komen. Hierdoor is het wel heerlijk rustig en intiem waar u vanwege het aangename briesje heerlijk kunt vertoeven. Boka Slagbaai een schitterend stuk strand met wel iets minder zand dan ander stranden van Bonaire waardoor u iets moeilijker een plekje voor uw handdoek zult kunnen vinden. Een extra bezienswaardigheid zijn de ruim honderd vijftig jaar oude gebouwen die u hier zult vinden. Voor een bezoek aan stranden Bonaire aandoen zal u ook naar 1000 Steps Beach kunnen voeren. Deze unieke naam dankt het strand aan het feit dat het een behoorlijke wandeling is om er te komen. Bachelor Beach ligt dicht bij Playa Mangel en bestaat uit een smalle strook zand waardoor er bij hoog water weinig plaats zal zijn. Pink Beach is een goede plaats om te duiken, snorkelen of picknicken en zal daardoor ook iets drukker zijn dan als u op andere plaatsen in Bonaire stranden bezoekt.

Zoals gezegd zijn niet alle stranden even geschikt om te zwemmen vanwege de hoge golven en het niet altijd even begaanbare strand. De stranden van Bonaire die hier niet geschikt voor zijn Lac Bay dat een van de beste suf locaties ter wereld is vanwege de hoge golven. Een bezoek aan dit strand zal gecombineerd kunnen worden met een bezoek aan een van de twee duikscholen die hier gevestigd zijn. Ook de enige nog onaangetaste mangrovebossen ter wereld bevinden zich hier waardoor een bezoek zere de moeite waard zal zijn. Playa Chikutu zal een verassing zijn als u voor het mooiste stand Bonaire af struint. Zwemmen is hier helaas verboden vanwege de hoge golven en de gevaren onder water zoals de sterke stroming die aan de noordkust te vinden is. Als u voor stranden Bonaire bezoekt zal Boka Kokolishi zeker niet mogen ontbreken, niet geschikt om te zwemmen maar een mooie wandeling langs de kustlijn is zeker de moeite waard. Alle stranden van Bonaire zullen voor duikers veel in petto hebben en dat is ook bij Boka Bartol het geval. Op het meest noordelijke puntje van het Marine Park zult u in de sterke stroming een mooi koraal rif vinden met grotere vissen die zich in de sterke stroming en tussen de twintig en tachtig feet diepte kunnen handhaven. Op Bonaire stranden bezoeken zal u veel bieden om van te genieten en het hotel of resort waar u verblijft, zal u de weg kunnen wijzen.

Lac Bay
Lac Bay wordt op de eerste plaats gezien als een van de beste surflocaties ter wereld!! Maar tevens heeft deze baai een erg mooi strand met twee surfscholen. Maar ook zijn er in de Lac Bay de grootste, nog onaangetaste Mangrovebossen ter wereld te vinden! Deze vervullen een uiterst belangrijke taak bij de instandhouding van het koraal in het gebied.

Playa Chikutu
Dit strand ligt in het Washington National Park, Playa Chikutu is mooi, maar zwemmen is helaas verboden dankzij de enorme golven en de gevaren die zich onderwater schuilhuiden! Er heerst een een sterke stroming aan de noordkust.

Boka Kokolishi
Dit ligt ook aan de noordkust, Boka kokolishi is niet geschikt om in te zwemmen, maar het is er er mooi om te wandelen langs de ruige kustlijn met zijn tipische rondvormige vormen van lava gesteente.

 
Boka Bartol
Deze kust is het meest noordelijke puntje van het Marine Park. Gevorderden duikers kunnen sterke stroming ondervinden. De aanbevolen diepte is van 20-80 feet, met erg interessante koraal formaties en mooie grotere vissen!

 
Playa Funchi
Dit mooie strand ligt aan het meeste westelijke puntje van het eiland. Playa Fuchi is het zeker waard om te bezoeken als je iguana’s en hagedissen wilt zien ronddolen. Het is een van de meest aanbevolen plaatsen van de Bonaire Guide Snorkel.

Boka Slagbaai
Een schitterend strand, veel stenen en wat minder zand waar je een plekje kan vinden om je handdoek neer te leggen! Er staan gebouwen die dateren uit 1869.

 

Playa Frans
Aan de noordpunt dichtbij Slagbaai. Moeilijk te bereiken, maar zeker de moeite waard! Een erg intieme plaats, met een rustige bries. Je zult het er zeker naar je zin hebben. Maar niet door vertellen, want het is er niet echt groot.

 
1000 Steps Beach
Waarom wordt het zo genoemd? Omdat het een aardig stuk van de weg is! Geen probleem voor de jongeren en goed getrainde, maar wanneer je je duik-spullen bij hebt kost het veel inspanning! De beloning is dat het er erg rustig is, ondanks het een erg mooie plek is!

Bachelor Beach
Op maar een paar honderd meter van Playa Mangel is een trap die leidt naar een dun stukje strand en een echte mooie plaats om te zwemmen. Al zijn er wel geen echte getijden op Bonaire, wanneer het water hoog staat is het lastig om languit te liggen!

Pink Beach
Een goede plaats om te snorkelen, picknicken of te duiken. Bereikbaar met de auto, taxi of de fiets. De flamingo pink bus stops hier elke dag, gebaseerd op een schema welke in hotels en duikscholen te vinden is.