Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Actief op Bonaire

Duik Vakantie op Bonaire | Duiklocaties | Golfen op Bonaire | Zeilen op Bonaire | Activiteiten en Excursies

Iedereen zal zijn of haar vakantie natuurlijk op een andere manier invullen, dat is ook waarom er zoveel verschillende dingen te doen zijn op dit tropische stukje Nederland. Als u actief op Bonaire wilt zijn dan kunt u zich op heel veel verschillende manieren vermaken waarbij het beste geboden wordt dat er ter land, ter zee en in de lucht gevonden kan worden.

Voor een actief vakantie Bonaire bezoeken zal u uit veel activiteiten laten kiezen waarbij u het hele jaar door activiteiten aangeboden worden. Hierbij heeft een verblijf op Bonaire natuurlijk als voordeel dat het een tropisch eiland in de Caraïben is waardoor het weer de activiteiten ook het hele jaar toe laat. Zoals u van tropische oorden mag verwachten zullen veel activiteiten met de zee te maken hebben, niet voor niets staat Bonaire bekend als het mooiste duik paradijs ter wereld en duiken op Bonaire staat dan ook hoog op de lijst. Omdat Bonaire is omgeven door een tropische zee, zal het leven in de zee een buitengewoon mooi spektakel opleveren. Erg bekend zijn de koraal riffen waar u tijdens een actief Bonaire bezoek de mooiste tropische vissen en andere zee dieren kunt aanschouwen. Het op zich al mooie koraal zal daarbij geflankeerd worden door vissen met de mooiste kleuren en talloze soorten zeepaardjes. Duiken op Bonaire is dan ook voor de meeste bezoekers een vast punt op het activiteiten programma en voor sommige mensen bestaat het programma hier bijna helemaal uit. Toch zijn er nog voldoende andere activiteiten waar u van kunt genieten als u een dagje over wilt slaan of als het weer het een keertje niet toe laat om te gaan duiken.

Actief op Bonaire zijn hangt gelukkig niet alleen af van het duiken al is het wel een zeer belangrijk onderdeel van het toerisme. Niet voor niets was het Bonaire Marine Park het eerste beschermde zee gebied van haar soort. De bijzondere verzameling van verschillende soorten zee leven die afhankelijk zijn van het ongerepte koraal is uniek in de wereld en trekt daarom ook heel veel bezoekers. Toch kunt u bijvoorbeeld ook zeilen op Bonaire of om precies te zijn, rond Bonaire. Vanwege de unieke ligging in de Caribische zee is het een geliefde aanlegplaats voor mensen die een rondje door de Caribische zee varen. Het is dan ook de laatste stop voordat in oostelijke richting Grenada bereikt wordt en de eerste stop na Grenada in westelijke richting. Het is natuurlijk ook een ideale plaats om voor een actief vakantie Bonaire een paar dagen aan te doen om daarna een aantal dagen op de boot door te brengen, of om na een aantal dagen varen de benen goed te kunnen strekken. Actief op Bonaire zijn op een manier die met zeilen te maken heeft kan natuurlijk ook in oktober van ieder jaar bij de Bonaire Regatta. Het zeilen op Bonaire staat dan een aantal dagen volledig in het middelpunt waarbij het geflankeerd wordt door tal van andere activiteiten die er rond omheen georganiseerd worden.

Natuurlijk kunt u ook op veel andere manieren een actieve vakantie vieren op Bonaire. Er zijn tal van mogelijkheden die actief op Bonaire zijn faciliteren en waar u soms gratis en anders tegen betaling gebruik van kunt maken. Uiteraard hebben veel van deze activiteiten met water te maken, daar heeft men dan ook voldoende van op Bonaire en het is ook een erg mooie manier van vermaak. De unieke mangrove bossen bij Lac Bay bieden u de mogelijkheid om te kayaken en aan dezelfde kant van het eiland is ook surfen en kite surfen heel goed mogelijk. Ook golven op Bonaire behoord tot de mogelijkheden dus u hoeft het niet meer van uw partner te pikken dat een vakantie er niet in zit omdat anders de Swing verloren zal gaan. De Bonaire gold club Piedra So is echter niet zomaar een golf club maar heeft de beschikking over een echte Ecologische golfbaan. Op een verantwoorde wijze actief op Bonaire zijn betekend dat u dan golf speelt op een baan die niet voorzien van het mooiste gras om de Greens te vormen maar van de natuurlijke omgeving. Het golven op Bonaire zal zich dus afspelen tussen de normale vegetatie die wel zoveel mogelijk wordt onderhouden om het golven mogelijk te maken. Het zal dus een geheel nieuwe manier van golven zijn en een echte belevenis waar vrijwel alle bezoekers erg blij mee zijn. Er is dus voor een actief vakantie Bonaire bezoeken een heleboel mogelijk waarbij u alle activiteiten mag verwachten die u met een tropisch eiland zult associëren.

Kayaken door de Mangrove
Ontdek de geheime doorgangen in het mangrovengebied bij Lac Cai. Het mangrovengebied is een prachtig en rustig stukje natuur waar een zeer ervaren kayakinstructeur en natuurkenner u alles over de onder- en bovenwaterwereld zal vertellen.

Kitesurfing
Bonaire is het kitedurfing paradijs van de Caribbean. Het hele jaar betrouwbare wind, het warme water en de relaxte atmosfeer maken het eiland de perfecte plaats voor kitesurfers. Op de volgende site lees je meer informatie over deze sport op dit schitterende eiland.

Bonaire Yellow Submarine
Bonaire Yellow Submarine is een divisie van Dive Friends Bonaire, een nieuw bedrijf dat toegewijd is om jou de beste duik ervaring te geven dat bonaire heeft te bieden. Yellow Submarine heeft 3 verschillende accomodaties op het eiland! Ook zijn ze in 2004 en 2005 uitgeroepen tot beste duikschool van het jaar.