Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Evenementen op Bonaire

Bezienswaardigheden op Bonaire | Eten en Drinken | Evenementen op Bonaire | Stranden van Bonaire

Niet iedereen kiest er voor om op vakantie alleen maar te luieren, het leren kennen van de vakantie bestemming en het genieten van de natuur staan ook hoog op het verlanglijstje. De vele evenementen op Bonaire zullen u alles over de geheimen van dit tropische stukje Nederland leren kennen.

Op Bonaire evenementen bezoeken zal in ieder geval niet veel vervoersproblemen opleveren. Omdat de meeste mensen in de hoofdstad Kralendijk wonen en ruim tien procent van de bevolking in de andere plaats Rincon, zal het u wel niet verbazen dat de meeste evenementen in en rond Kralendijk georganiseerd worden. Omdat Kralendijk natuurlijk wel een aardige oppervlakte beslaat zal het wel zo kunnen zijn dat u eventjes moet lopen dus als u dat niet wilt is een taxi een optie. Aan de andere kant zullen ook veel hotels en resorts vervoer kunnen regelen als u voor evenementen Bonaire bezoekt. Omdat het weer u vrijwel nooit in de steek laat is er echter niets mis met het maken van een leuke wandeling om tenslotte op dezelfde bestemming aan te komen. Op die manier leert u ook een andere kant van het eiland kennen en wellicht komt u dan op plaatsen waar u anders niet zult komen. De evenementen op Bonaire zullen u in ieder geval een heel andere kant van het eiland laten zien die u inde folder of vanaf een hotel bar niet zult leren kennen. Daarnaast zullen de evenementen ook tal van bezoekers van over de hele wereld aantrekken, dit komt omdat voor de georganiseerde evenementen Bonaire deelnemers uitnodigt uit alle windstreken en dat trekt natuurlijk weer extra bezoekers aan.

Onder de evenementen die een internationale uitstraling hebben zult u bijvoorbeeld de Bonaire Regatta moeten zoeken. Dit grootste zeil evenement van de Caraïben wordt ieder jaar in oktober georganiseerd en staat garant voor dagenlang genieten van diverse activiteiten en natuurlijk van zeilboten die uit veel verschillende landen naar Bonaire komen. De evenementen op Bonaire zullen vaak in het teken staan van water en de diverse duik evenementen zijn daar goede voorbeelden van. Deze evenementen zullen natuurlijk bovenop het aanbod dat door de hotels en resorts op Bonaire aangeboden wordt komen. Op Bonaire evenementen bezoeken zal u in ieder geval niet doen vervelen want vrijwel ieder weekend worden er evenementen georganiseerd en vaak duren deze een aantal dagen. Het voorjaar staat bijvoorbeeld in het teken van Carnaval en zoals u wellicht weet staat dat garant voor een aantal dagen feestplezier. Zoals bij meerdere evenementen Bonaire een zeer Zuid Amerikaanse invloed geniet is dit in ieder geval met het carnaval zeker het geval. Vele bonte uitgedoste mensen storten zich in het feestgedruis dat grootste vormen aan kan nemen omdat driekwart van de inwoners op Bonaire katholiek is. De evenementen op Bonaire zullen ook een internationaal karakter hebben tijdens het Bonaire Heineken Jazz Festival. Iedereen die van Jazz houdt is dan van harte uitgenodigd en het zal er gonzen van de vele verschillende talen die de bezoekers van over de hele wereld spreken. Voor al deze georganiseerde evenementen Bonaire aandoen zal echter vergen dat u gaat verhuizen.

Door het buitengewoon gunstige weer en klimaat op Bonaire zullen de evenementen door het hele jaar verspreid plaats vinden. Het hoogtepunt zal echter tijdens de vakanties op het noordelijk halfrond plaats vinden omdat uit Europa en Amerika nu eenmaal de meeste bezoekers komen. De evenementen op Bonaire zullen daar gelukkig slechts ten dele onder lijden want de eigen cultuur en identiteit van Bonaire wordt nog altijd belangrijker gevonden dan het aantrekken van meer toeristen. Er kan zelfs gesteld worden dat deze eigen identiteit en cultuur vandaag de dag veel belangrijker is want als iemand op Bonaire evenementen wilt organiseren wordt streng gekeken naar de invloed op het eiland en haar inwoners. In de beginjaren van de toeristen industrie op Bonaire werden alle kaarten ingezet op het massa toerisme waardoor veel natuur en cultuur verloren is gegaan. Vandaag de dag is duurzaamheid en verantwoordelijk ondernemen veel belangrijker en wordt voor evenementen Bonaire kiezen altijd volgens deze maatstaven getoetst. Voor het behoud van de eigen identiteit van Bonaire is dit natuurlijk een goede zaak en u zult zien dat daar juist veel mensen op af komen. De evenementen op Bonaire worden op deze nieuwe stroom bezoekers afgestemd waardoor er voor elk wat wils te beleven valt. Als u ook een vakantie plannen naar dit tropische stukje Nederland in de Caraïben en u wilt weten wat er allemaal te beleven val, kijk dan om welke georganiseerde evenementen Bonaire bekend staat op de website van het officiële toerisme bureau van Bonaire.

Bonaire Heineken Jazz Festival
Jaarlijks een lang weekend latin jazz voor jazz liefhebbers op Bonaire!!! Diverse nationale en internationale artiesten zullen de bezoekers trakteren op swingende Latin jazz.

 

Bonaire Regatta
Ieder jaar in oktober vindt de Bonaire Regatta plaats! Een van de grootste zeilevenementen van de Cariben staat met een vol programma garant voor dagenlang genieten voor iedereen.

 

Carnaval Parade
Voor alle Carnaval liefhebbers! Ieder jaar is het tijdens Carnaval uitbundig feest in de straten van Bonaire. Het evenement voor jong en oud met vele mooie kleurrijke optochten!