Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Over Bonaire

Geschiedenis Bonaire | Bonaire Feiten en Cijfers | Flora en Fauna Bonaire | Weer en Klimaat

Er van heel veel over Bonaire te vertellen omdat dit mooie tropische stukje Nederland in de Caraïben een lange geschiedenis heeft. Bovenal valt te zeggen dat het eiland u als vakantieganger heel veel te bieden heeft. U kunt er voor alles terecht van de zon tot de zee tot natuur tot cultuur, alles is voorhanden.

U hoeft niet voor alle benodigde informatie Bonaire zelf te bezoeken want alles wat u wilt weten zult u op deze website kunnen vinden. Wij proberen u op deze pagina’s op een zo duidelijk mogelijke wijze alle informatie te geven die er over Bonaire beschikbaar is en die voor u van belang zou kunnen zijn. Er is natuurlijk nog veel meer informatie te vinden waarin Bonaire wordt beschreven maar onze ruimte hier is beperkt dus zullen wij het bij de hoofdzaken moeten houden. Natuurlijk zullen wij op deze pagina’s over Bonaire feiten en cijfers geven, dit zal u immers een indruk verschaffen over de grootte van het eiland en het aantal inwoners dat Bonaire heeft. Dat zal u helpen een voorstelling te maken van uw nieuwe vakantie bestemming opdat u weet wat u moet verwachten. Als wij door middel van feiten Bonaire willen beschrijven komen we nu eenmaal niet onder de cijfers uit omdat dit nu eenmaal harde feiten zijn. Bij de harde feiten zullen wij ook door middel van de flora en fauna Bonaire beschrijven. Dit is natuurlijk een wezenlijk onderdeel van deze tropische vakantie bestemming en voor sommigen onder u zelfs de reden om naar Bonaire af te reizen en alles over Bonaire te weten te willen komen.

Voor flora en fauna op Bonaire zit u goed, het tropische klimaat zorgt voor een grote diversiteit die haar eigen ontwikkeling door heeft gemaakt vanwege het feit dat het een eiland is. Over Bonaire valt te zeggen dat er betrekkelijk weinig invloeden van buitenaf zijn geweest anders dan die van de mens. Iedereen die van uniek tropisch natuurschoon wil genieten, kan op Bonaire het hart ophalen aan het vele natuurschoon dat dit unieke stukje Nederland heeft te bieden. Dat met betrekking tot Bonaire feiten in overvloed te geven zijn doet geen recht aan het natuurschoon dat deze tropische verassing u te bieden heeft. Het is een feit dat Bonaire als paradijs voor duikers bekend staat en Bonaire is onder water dan ook één van de mooiste eilanden in de Caraïben. Toch zal met alleen deze informatie Bonaire te kort gedaan worden, natuurlijk behoord het koraal rif ten westen van Bonaire tot de mooiste ter wereld, maar ook op het eiland zelf kunt u enorm genieten van alle pracht die de natuur u te bieden heeft. Het tropische klimaat en de locatie van ongeveer honderd kilometer uit de kust van Venezuela, zorgen er voor dat er over Bonaire heel veel te vertellen is op het gebied van de flora en de fauna. Door middel van de feiten Bonaire beschrijven zal dan ook niet kunnen zonder uitgebreid op de natuur in te gaan dus dat doen wij dan ook.

Het feiten relaas laat ook zien dat in de geschiedenis van Bonaire te lezen valt dat het eiland niet altijd in Nederlandse handen geweest is. Toch is de Nederlandse invloed zeer goed te merken in het dagelijkse leven en het feit dat Nederlands naast Papiaments de officiële talen zijn, zegt natuurlijk veel over Bonaire. Uiteraard is ook naast de taal de verbondenheid met Nederland goed te merken en dat is waarschijnlijk ook waarom de inwoners van Bonaire ervoor gekozen hebben om binnen het koninkrijk der Nederlanden te blijven. Deze verbondenheid met Nederland zegt natuurlijk veel zo niet alles over Bonaire en haar inwoners. Voor u als vakantieganger zijn deze zaken natuurlijk mooi meegenomen want al snel zult u Bonaire als een thuis weg van huis ervaren. Het weer en klimaat van Bonaire zal er natuurlijk bij helpen dat u zich niet zomaar zal gaan vervelen. Op basis van de feiten Bonaire bekijken zal u dus een goed indruk geven van wat u te verwachten staat. Toch zal niets beter zijn dan deze tropische verassing zelf te ervaren en u mee te laten voeren op de golf van het genieten. U kunt zich te buiten gaan aan het snuiven van de natuur en de cultuur of u heerlijk laten verwennen is een van de vele hotels en resorts waar over Bonaire beschikt. Bonaire is kortom een tropische droom bestemming en een ideale vakantie bestemming voor mensen die natuur, cultuur of rust willen en daar heeft Bonaire de feiten voor om deze status waar te maken.

Grotere kaart weergeven