Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Praktische informatie over Bonaire

Praktische informatie over Bonaire | Reisverslagen | Trouwen op Bonaire | Incentives & Zakelijk op Bonaire | Tips voor Vakantie Bonaire

Iedereen weet natuurlijk dat een goede voorbereiding het halve werk is. Door ruim voordat u op vakantie gaat op de hoogte te zijn van de praktische informatie over Bonaire kunt u grotendeels voorkomen dat u voor onverwachte verassingen komt te staan. Daarom bieden wij u op deze pagina alle mogelijke informatie aan die u bij uw vakantie van pas zal kunnen komen.

Als u over Bonaire praktische informatie zoekt dan zal dat vaak gaan over informatie over het vliegveld en informatie over valuta en wellicht over regelgeving. Ook kunt u denken aan een duidelijke plattegrond en informatie over de vele bezienswaardigheden en actief op Bonaire zijn. Deze informatie zal soms van groot belang zijn omdat goed voorbereid op reis gaan veel zal helpen bij het zo volledig mogelijk benutten van de tijd die u op Bonaire verblijft. De praktische informatie over Bonaire zal bijvoorbeeld gaan over het vliegveld Flamingo van Bonaire. Vooraf via de website het vliegveld verkennen dat haar naam dankt aan de flamingo die met vele duizenden op Bonaire leven, kan u helpen uw weg snel te vinden. U zult dan sneller uw bagage in uw bezit hebben en op weg zijn naar het hotel of een van de vele resorts op Bonaire. Over Bonaire vakantie informatie vinden betekend ook dat u vooraf al weet hoe lang van te voren u op het vliegveld aanwezig moet zijn als u weer naar huis vliegt. Dit is natuurlijk meestal twee uur maar omdat Flamingo Airport een klein vliegveld is zal het vaak korter zijn. Bij het zoeken naar informatie Bonaire leren kennen is geen absolute noodzaak maar het zal veel zaken een stuk eenvoudiger maken.

Zo is het goed om te weten welke munteenheid gebruikt wordt in dit bijzondere stukje Nederland. Tot 2010 was dit de NAF Nederlands Antilliaanse Florin ofwel de gulden, met de staatkundige hervormingen die van Bonaire, Saba en Sint Eustatius bijzondere Nederlandse gemeenten maakten, werd als munteenheid op Bonaire de Amerikaanse dollar ingevoerd. Deze praktische informatie over Bonaire zal er voor zorgen dat u in staat bent om in Nederland al de nodige dollars aan te schaffen. Als u daar niet aan toe komt of u vindt het niet nodig is het goed dat over Bonaire praktische informatie vinden u zal leren waar de wisselkantoren zich bevinden en dat er ook eentje op het vliegveld Flamingo is. U kunt voor deze informatie Bonaire gerelateerde websites raadplegen zoals u die op deze pagina tegen zult komen. Daar zult u ook lezen over de vele bezienswaardigheden die Bonaire u te bieden heeft waarbij het natuurlijk over duiken op Bonaire zal gaan maar ook over het vele natuurschoon dat er te zien en te beleven is. De praktische informatie over Bonaire zal u daarbij ook vertellen dat de afstanden op Bonaire niet erg groot zijn maar dat u toch al snel een kilometer of acht onderweg bent om van de hoofdstad Kralendijk naar het Washington Slagbaai Nationaal Park te komen in het noorden. Eenzelfde afstand zult u ook af moeten leggen als u de Bonaire vakantie informatie opvolgt en een bezoekje brengt aan de zoutpannen in het zuiden.

De afstanden op Bonaire zijn dan wel niet zo heel erg groot maar de temperaturen van tegen de dertig graden maken van lopen toch een zeer inspannende bezigheid. Er is geen duidelijk gestructureerd openbaar vervoer waarover wij bij de praktische informatie over Bonaire kunnen schrijven. Voor het afleggen van grotere afstanden bent u dan al snel aangewezen op in Bonaire autoverhuur mogelijkheden zoeken of eventueel een taxi huren. De Bonaire praktische informatie zal u ook vertellen dat veel hotels en resorts vaak vervoer naar bepaalde plaatsen aanbieden. Daarnaast zal bij veel excursies vaak vervoer inbegrepen zitten, u zult dan bij uw hotel of resort opgehaald worden en naderhand ook weer terug gebracht worden. De website VisitBonaire zal u door middel van een aantal korte filmpjes een goede indruk geven van wat u op Bonaire mag verwachten. Door middel van deze informatie Bonaire alvast leren kennen is een goede manier om een aantal zaken op een rijtje te zetten die u absoluut met uw eigen ogen wilt gaan bekijken. Bij de praktische informatie over Bonaire die u op de websites die u hier aantreft zult vinden zal zeker niet ontbreken waar u het beste voor het duiken terecht kunt. Bonaire is nu eenmaal het mooiste duik paradijs ter wereld en daarom ook een belangrijk deel van het toerisme. De Bonaire vakantie informatie zal u alle feiten geven die voor uw bezoek aan dit tropische pareltje nodig zijn.

Het is altijd belangrijk om goed voorbereidt op vakantie te gaan. Hieronder is veel praktische informatie over het eiland Bonaire terug te vinden welke u kan helpen goed voorbereidt aan uw bezoek van dit tropische eiland te beginnen!

Flamingo Airport
Doorstep to paradise, zo wordt het vliegveld ook wel genoemd! De site van het vliegveld van Bonaire biedt veel relevante informatie over de luchthaven en is speciaal ontworpen voor de bezoekers en gebruikers van de luchthaven. Een erg interessante site.

Plattegrond Kralendijk
Doorstep to paradise, zo wordt het vliegveld ook wel genoemd! De site van het vliegveld van Bonaire biedt veel relevante informatie over de luchthaven en is speciaal ontworpen voor de bezoekers en gebruikers van de luchthaven. Een erg interessante site.

Visit Bonaire
Is een website met korte filmpjes over het eiland! De korte filmpjes op deze site geven u een impressie van de onderwaterwereld, maar ook van de wereld boven water. Erg mooie en nuttige informatie!

Koersconverter
De officiële munt is de NAF, de Nederlands Antilliaanse Florin, oftewel de gulden. Om de acutele koers te berekenen kunt u gebruik maken van de koersconverter van het GWK.