Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Zeilen op Bonaire

Duikvakantie op Bonaire | Duiklocaties | Golfen op Bonaire | Zeilen op Bonaire | Activiteiten en Excursies

Een vakantie is natuurlijk een goede tijd om even lekker te ontspannen maar ook actief zijn kan daarbij helpen. Er zijn vele activiteiten te bedenken en op een tropisch eiland zult u dan al snel in of op het water belanden. Zeilen op Bonaire is vanwege het uitstekende klimaat een zeer geliefde bezigheid waar veel mensen zich mee bezig houden.

Op Bonaire zeilen kan op meerdere manieren gebeuren, voor veel mensen is het een eerste of laatste aanlegplaats bij het zeilen over de Caribische zee. Veel anderen willen toch liever een rondje rond het eiland zeilen of kiezen voor Kitesurfen of windsurfen. Wat uw liefhebberij ook is, door de gunstige ligging van Bonaire en de buitengewoon constante weersomstandigheden zijn alle vormen van zeilen zeer goed mogelijk. Waar zeilen in het Caribische gebied een bezigheid is die door heel veel mensen wordt ondernomen, zult u er wel ruim de tijd voor moten kunnen nemen. De Caribische zee meet ongeveer tweeduizend bij vijftien honderd kilometer en dat zeilt u niet even op een namiddag rond. Veel mensen zien dit dan ook als een pensioen droom en zullen vaak op hun rondreis met het zeilen op Bonaire landen. Dit komt omdat westelijke richting Bonaire met uitzondering van een paar onbeduidende vlekken, het laatste eiland is tot aan Grenada. Andersom in Bonaire natuurlijk ook het eerste eiland dat u na Grenada te zien krijgt. Dit is natuurlijk nog niet voor een zeilvakantie Bonaire bezoeken omdat met vaak alleen op doorrijs is en wellicht wat bevoorradingen aan boord neemt.

Er zijn echter ook een heleboel mensen die zicht toch met de zee en zeilen bezig willen houden als met op vakantie is op Bonaire. Op Bonaire zeilvakantie houden is zeker goed mogelijk, er zijn een paar bedrijven die zeilboten verhuren en waarmee u kunt gaan zeilen. De wind staat meestal uit oostelijke richtingen en zal zeker in het oosten straf kunnen zijn. Omdat deze wind de passaat wind is zal deze vrijwel altijd doorwaaien en bijna altijd even sterk. Dit is de reden dat bij het zeilen op Bonaire ook vaak gedacht worden aan kitesurfen en windsurfen voor de stranden van Bonaire. Vooral aan de oostkust is dit buitengewoon goed mogelijk omdat de golven hoog opgestuwd worden door de alsmaar waaiende passaat wind en de zee stroming die uit dezelfde hoek komt. Bij Lac Bay aan de oostkust zijn dan ook twee surf scholen gevestigd waar u als beginner de kneepjes van het vak kunt leren of als gevorderde de benodigde uitrusting kunt huren. Voor een zeilvakantie Bonaire bezoeken krijgt door deze takken van sport natuurlijk een beetje een andere invulling maar u bent op het water en wordt door de wind in een zeil voortgestuwd. Toch zal voor veel mensen rond Bonaire zeilen toch pas echt een zeilvakantie zijn en ook dat is natuurlijk goed mogelijk, Bonaire is immers een eiland en daardoor omgeven door een prachtige zee. Laat u wel goed voorlichten over de locatie van de verschillende koraal riffen en de heersende stromingen want zeilen in het Caribische gebied kan door de heersende stromingen behoorlijk verraderlijk zijn.

Natuurlijk zijn al deze mogelijkheden om te zeilen op Bonaire zelf te boeken en het is niet nodig om dit vooral te regelen. Wel is het goed om bij uw reisagent te informeren als u speciale wensen hebt, hier kan tegenwoordig echter het internet ook uitkomst bieden. Als u eenmaal uw verblijf hebt geregeld kunt u een zeilboot of andere uitrusting vooraf via het hotel of resort regelen maar meestal is het geen probleem om dat bij aankomst te doen. Op Bonaire zeilvakantie vieren wordt op deze manier een heerlijk geniet vakantie waar u nog lang aan terug zult denken. Wellicht bevalt het u wel zo goed dat u niet kunt wachten om terug te gaan om nog een rondje om Bonaire te maken. Het zeilen op Bonaire kan ook op een heel andere manier gebeuren, bij de evenementen op Bonaire hoort ook de jaarlijkse Regatta. Dit is natuurlijk een evenement bij uitstek voor echte zeil liefhebbers en er zullen dan ook veel mensen alleen voor dit evenement reizen naar Bonaire. Dat op Bonaire zeilen in oktober volledig in de belangstelling staat van iedereen en alles die zich op het eiland bevindt, geeft een zeer bijzondere sfeer waar veel mensen steeds voor terug komen. Laat u dus ook verrassen door dit tropische stukje Nederland en boek vandaag nog uw reis naar dit zonovergoten paradijs om op Bonaire een zeilvakantie te hebben die u nooit zult vergeten.

Bonaire is de ideale plaats om lekker te genieten van actieve watersporten zoals kiteboarden of windsurfen! Bonaire wordt ook wel het kiteboarders paradijs van de Carribbean genoemd! Vooral in Lac Bay is het goed vertoeven om er bijna het hele jaar een prima wind staat voor dit soort sporten.

Kite Surfen Bonaire
Bonaire is het kite surfers paradijs van de Caribbean. Het hele jaar betrouwbare wind, het warme water en de relaxte atmosfeer maken het eiland de perfecte plaats voor kiteboarders. Op de volgende site lees je meer informatie over deze sport op dit schitterende eiland.

Bonaire Windsurfing
Windsurfers kunnen zich niet een betere plaats wensen als Lac Bay aan de oost kust van het eiland. What dit gebied zo populair maakt is de 90% kans op goede surf wind en de mooie beschermde baai waarin beginners en gevorderden goed uit de voeten kunnen.