Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Bezienswaardigheden op Bonaire

Bezienswaardigheden op Bonaire | Eten en Drinken | Evenementen op Bonaire | Stranden van Bonaire

Op vakantie gaan in natuurlijk een tijd om heerlijk te ontspannen en alle drukte van u af te laten glijden. Toch wilt u ook wel het een en ander zien op uw vakantie en dan is het goed om op de hoogte te zijn van de bezienswaardigheden op Bonaire. Wij geven u hier vast een voorproefje van wat u allemaal kunt verwachten op dit tropische stukje Nederland.

Op Bonaire bezienswaardigheden bezoeken zal u in ieder geval geen uren in de auto laten zitten. Omdat Bonaire qua grootte tussen Ameland en Vlieland in zit zijn de afstanden klein en is alles goed te bereiken. Hierdoor is het echter wel des te opmerkelijker dat er op Bonaire zoveel te zien is en dat er ook zoveel activiteiten aangeboden worden. Een voordeel hierbij is wel dat voor deze activiteiten voor een belangrijk deel gebruik gemaakt wordt van de zee. Voor een cultuur en bezienswaardigheden vakantie Bonaire bezoeken zal u in ieder geval niet teleur stellen. Er is enorm veel te zien en ook al is de geschiedenis van de mens slechts een jaar of duizend oud, de verscheidenheid aan natuurschoon en unieke natuur verschijnselen maakt een bezoek meer dan de moeite waard. De bezienswaardigheden op Bonaire zullen zich dan ook voor een groot deel daarop concentreren en daar is natuurlijk niets mis mee. U hebt de kans om met uw eigen ogen uniek natuurschoon te zien dat u nergens anders ter wereld tegen zult komen. Er zijn zoveel dingen te zien op Bonaire dat u zich geen seconde hoeft te vervelen en als u iets gemist hebt dan moet u vooral een andere keer terug komen.

Bonaire wordt door velen het mooiste duik paradijs ter wereld genoemd en daar heeft men volkomen gelijk is. De verscheidenheid aan tropische planten en dieren die in de zee rond Bonaire leven is uniek in de wereld en daarom maken deze bezienswaardigheden op Bonaire deel uit van het Bonaire Marine Park. Dit is het oudste zee reservaat ter wereld en telt een groot aantal duik locaties die meestal vanaf de kust bereikbaar zijn. Voor de duik liefhebber zeker een aanrader om op Bonaire bezienswaardigheden van dit unieke reservaat te bezoeken. Natuurlijk zal ook een bezoek aan het Slagbaai nationaal Park niet mogen ontbreken. De enorme verscheidenheid aan natuur en landschap in dit 55 vierkante kilometer grote park, dat ongeveer het hele noordelijke deel van het eiland beslaat, is de reden dat in 1969 dit de status van nationaal park heeft verkregen. Voor een bezienswaardigheden vakantie Bonaire bezoeken zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het Goto Meer. Dit unieke zoute meer is een voederplaats voor veel dieren en een broedplaats voor een van de grootste flamingo kolonies ter wereld en u kunt er op ieder moment duizenden exemplaren aantreffen. Bij de bezienswaardigheden op Bonaire hoort ook een bezoek aan Lac Bay, dit unieke surf paradijs biedt ook plaats aan een uniek strand en de grootste onaangetaste mangrove bossen ter wereld. Deze mangrove bossen zijn onontbeerlijk bij de instandhouding van andere dingen te zien op Bonaire zoals de unieke koraal riffen in het westen van het eiland.

Deze koraal riffen bevinden zich aan dezelfde kant als Klein Bonaire en vormen beide onderdeel van het Bonaire Marine Park. De bezienswaardigheden op Bonaire zullen natuurlijk niet alleen te maken hebben met natuurschoon, ook door de mens zijn een aantal unieke zaken achter gelaten. Uiteraard is een bezoek aan Kralendijk, de hoofdstad, niet te vermijden, daar kunt u genieten van de vele musea, galerijen en natuurlijk de talloze winkeltjes bezoeken. De Bonaire bezienswaardigheden zullen zich echter niet alleen binnen bevinden want ook de gebouwen zelf, waarvan velen nog stammen uit de tijd van de West Indische Compagnie, zijn zeer de moeite waard. Een bezoek aan Fort Oranje is natuurlijk verplichte kost en dat is ook een bezoek aan de uitgestrekte zoutpannen in het zuiden. Er zijn veel dingen te zien op Bonaire maar de zoutpannen zijn hierbij wel heel uniek door de enorme schaal waarop de zoutwinning nog steeds commercieel plaats vindt. Hier zult u dan weer de slaven hutjes tegen komen waar vroeger de slaven in woorden die in de zoutwinning werkten. Niet een van de leukste bezienswaardigheden op Bonaire maar wel eentje die een belangrijke invloed heeft gehad op de geschiedenis van Bonaire. De slaven die in 1863 bevrijd werden hebben immers een belangrijke invloed gehad op de cultuur van Bonaire. En het is aan deze cultuur te danken dat voor een bezienswaardigheden vakantie Bonaire bezoeken zo enorm de moeite waard is.

Bonaire Marine Park
Het park is het oudste marine reservaat ter wereld. Het park bestaat momenteel uit 86 geregistreerde duikplaatsen. Het merendeel hiervan is direct vanaf de kust gemakkelijk toegankelijk. Het gebied strekt zich uit van de kust tot een diepte van 60 meter rond het eiland. Zeker een aanrader voor de duikliefhebber.

Washington Slagbaai National Park
Het park ligt in het noord-westen van het eiland, met een oppervlakte van 55 vierkante km uniek in zijn soort in het Caribisch gebied. Het Park is in 1969 ingesteld als het eerste natuurpark van de Nederlandse Antillen. Het is een park met veel natuurschoon en een grote variate aan landschappen en dieren.

Klein Bonaire
Klein Bonaire ligt aan de westkust van het eiland vlak voor de kust bij Kralendijk. Tegenwoordig is Klein Bonaire een onbewoond beschermd natuurgebied. Het is een fantastische plaats om te duiken en te genieten van het unieke ecosysteem. Met een beetje geluk zie je zelfs zeeschilpadden.

Goto Meer
Het Goto meer is een reservaat voor duizenden flamingo’s! Het meer dient tevens als voederplaats voor de dieren. Voor het Gotomeer is een uitkijkplaats, waar je rustig kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het meer en zijn omgeving. Wanneer u op het eiland Bonaire bent is een bezoek aan dit prachtige meer met haar roze flamingo’s zeker een aanrader!

Zout Pannen
Zeker een aanrader om te bezoeken wanneer u Bonaire bezoekt zijn de Pekelmeer zout pannen. De zoutwinning op bonaire is historisch en een van de eerste en belangrijkste bronnen van inkomsten op het eiland. De zoutbergen zijn niet te missen omdat ze al vanaf de verte te zien zijn!

Slavenhutjes
De slavenhutjes stammen nog uit de tijd van de slavernij die er ook heerste op het eiland. De slaven werkten in de zoutindustrie in de 17de en 18de eeuw en brachten hier doordeweeks de nacht door na hun slavenarbeid in de zoutpannen.