Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Duikvakantie op Bonaire

Duikvakantie op Bonaire | Duiklocaties | Golfen op Bonaire | Zeilen op Bonaire | Activiteiten en Excursies

Het feit dat dit tropische stukje Nederland wordt gezien als het mooiste duik paradijs ter wereld, brengt natuurlijk met zich mee dat er veel mensen naar dit eiland komen om te duiken. Een duikvakantie op Bonaire is zo enorm populair omdat het u laat genieten van een buitengewoon spectaculair onderwater leven.

De oceaan rond Bonaire wordt vaak het ‘Divers Paradise’ genoemd door duik liefhebbers van over de hele wereld. Voor een duikvakantie Bonaire bezoeken is dan ook voor heel veel mensen van over de hele wereld een voor de hand liggende optie. Dat het duiken in de oceaan rond Bonaire zo populair blijkt te zijn is te danken aan de unieke ligging in de Caribische zee. Bonaire behoord tot de benedenwindse eilanden die hun naam te danken hebben aan ligging ten opzichte van de voornamelijk noord oostelijke passaat winden. Daarnaast is de heersende zee stroming uit het oost zuid oosten afkomstig waardoor een duidelijke tweedeling ontstaat tussen het oosten en westen van Bonaire. Een duikvakantie op Bonaire zal u dan ook voornamelijk naar het westelijke deel van Bonaire sturen omdat door de wind en de zee stroming de zee daar veel kalmer is. In deze relatief kalme zee is een Bonaire duikvakantie een lust voor iedere duiker om rustig te kunnen duiken en om de mooiste tropische planten, vissen en ander onderwaterleven te zien. Niet alleen is het leven in de zee rond Bonaire heel erg mooi om met eigen ogen te aanschouwen, duiken op Bonaire laat u ook genieten van een unieke diversiteit die u nergens anders ter wereld tegen zult komen.

Het feit dat de zee rond Bonaire zo uniek is heeft er ook voor gezorgd dat er in 1969 als eerste ter wereld bij Bonaire een Marine National Park is gesticht die door het wereld natuur fonds wordt beschermd. Een duikvakantie op Bonaire zal u hiervan in volle glorie laten genieten want het park is altijd toegankelijk terwijl het gebruik van een harpoen ten strengste verboden is. Wat nog mooier is dat voor een duikvakantie Bonaire bezoeken relatief goedkoop zal zijn, op veel andere locaties zult u met de boot naar de beste plekken heen gebracht moeten worden. Op Bonaire zijn de meeste van de mooiste plekken vanaf het strand al bereikbaar en dit is ook ideaal voor mensen die liever snorkelen dan duiken. De unieke onderwaterwereld trekt bezoekers vanuit de hele wereld die willen duiken op Bonaire. Zij worden aangetrokken door de uitbundige koraal riffen die rond Bonaire te vinden zijn. De bekendste locaties zullen rond Klein Bonaire te vinden zijn waar de koraal riffen tot de meest ongerepte en unieke riffen ter wereld behoren. Een duikvakantie op Bonaire laat u bij een bezoek aan deze riffen genieten van de mooiste tropische vissen en ander zee leven waaronder verschillende soorten zeepaardjes. In een recent onderzoek zijn maar liefst 469 tropische vis soorten geteld en dit zouden er maar zo nog een aantal meer kunnen zijn. Een Bonaire duik vakantie zal dus een unieke beleving zijn die u nergens anders ter wereld mee zult maken.

Het schier oneindige aantal mogelijkheden zal het voor mensen die het reizen naar Bonaire voor het eerst ondernemen wel eens moeilijk kunnen maken om te kiezen. Toch is het niet iets om u zorgen over te maken, vanwege de wind en de zee stroming zal een duik vakantie op Bonaire u vrijwel altijd naar het westen van het eiland sturen. Van noord tot zuid zijn uitzonderlijk mooi locaties te vinden die op veel plaatsen mooie koraal riffen zullen bieden. Voor een duikvakantie Bonaire bezoeken zal echter wel met zich mee brengen dat u ook uitrusting zult moeten huren. Soms is dit via het hotel of resort mogelijk en anders zijn er meerdere duik scholen te vinden. Dit is natuurlijk goed te begrijpen omdat het toerisme voor een groot deel afhankelijk is van het duik toerisme. Wanna Dive Bonaire is een van de meest gespecialiseerde duikscholen die het duiken op Bonaire mogelijk maken op de mooiste locaties. Daarnaast is ook Bonaire Yellow Submarine een aanrader en zij zijn op meerdere locaties op Bonaire te vinden. Een duikvakantie op Bonaire hoeft niet speciaal geboekt te worden al is het wel aan te raden om een hotel of resort uit te zoeken dat dicht bij de zee ligt, dat scheelt weer lopen. Ook goed om te weten is dat voor een onvergetelijke Bonaire duik vakantie het resort of hotel alles voor u kan regelen en dat men dit doet voor zowel de beginnende duiker als voor gevorderde duikers.

Wanna Dive Bonaire
Wanna Dive Bonaire is een van de meest gespecialiseerde duikscholen van Bonaire. Het eiland Bonaire wordt ook wel het “Divers Paradise” van het Caribisch gebied genoemd! Wannadive Bonaire is te vinden bij het Eden Beach Resort en bij het City Cafe in het centrum van Kralendijk.

Bonaire Yellow Submarine
Bonaire Yellow Submarine is een divisie van Dive Friends Bonaire, een nieuw bedrijf dat toegewijd is om jou de beste duik ervaring te geven dat bonaire heeft te bieden. Yellow Submarine heeft 3 verschillende accomodaties op het eiland! Ook zijn ze in 2004 en 2005 uitgeroepen tot beste duikschool van het jaar.

Deze video is aangeboden door Martijn die op Bonaire op vakantie is geweest en wat prachtige beelden heeft gemaakt. Bekijk de video om een goed idee te krijgen wat dit eiland te bieden heeft als het om een duikvakantie gaat.