Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Tips voor Vakantie Bonaire

Praktische informatie over Bonaire | Reisverslagen | Trouwen op Bonaire | Incentives & Zakelijk op Bonaire | Tips voor Vakantie Bonaire

Iedereen die vaker op vakantie gaat naar een ander land zal weten dat er altijd een aantal praktische zaken zijn waarvan u op de hoogte moet zijn. Hierbij gaat het dan over praktische zaken als munteenheid, drinkwater en de spanning op het stopcontact. De belangrijkste tips voor vakantie op Bonaire hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Door middel van deze vakantie Bonaire tips kunt u zich voorbereiden op uw vakantie in dit tropische paradijs. Door deze tips voor vertrek goed door te nemen kunt u wellicht al wat voorbereidingen treffen en zult u in ieder geval niet voor verassingen komen te staan als u eenmaal geland bent of zelfs al in uw hotel bent aangekomen. Het reizen naar Bonaire zal vrijwel iedere dag plaats kunnen vinden en vaak ook met een rechtstreekse vlucht die vanuit Amsterdam ongeveer negen uur duurt. Volgens onze tips vakantie op Bonaire vieren zal u leren dat u sinds Bonaire de status van bijzondere gemeente in Nederland heeft geen Airport tax meer hoeft te betalen bij vertrek vanaf Bonaire naar Nederland, u zult wel een Security Fee moeten betalen van 1,40 dollar. Hiermee is bij de tips voor vakantie op Bonaire ook gelijk vermeld dat de munteenheid op Bonaire de Amerikaanse Dollar is. Tot de verandering van de status van Bonaire was de Nederlands Antilliaanse gulden de munteenheid maar omdat met de verandering van de status van Bonaire de Nederlandse Antillen als deel van het Koninkrijk der Nederlanden ophielden te bestaan, moesten ook alle handige tips voor vakantie op Bonaire herschreven worden.

U kunt er voor kiezen om een bedrag aan dollars vanuit Nederland mee te nemen op vakantie. Let hierbij echter wel op dat er maximum bedragen zijn die u zonder meer mee mag nemen. Bij de tips voor vakantie op Bonaire zult u echter lezen dat alle banken op Bonaire een pin automaat hebben dus veel contant geld meenemen is helemaal niet nodig. Als u bezig bent dit geld uit te geven dan is het goed om te weten dat een belasting van 5 procent op alles verschuldigd en bij de prijzen die hoger zijn als in Nederland is inbegrepen. De vakantie Bonaire tips zouden niet compleet zijn zonder te zeggen dat in restaurants tien tot vijftien procent fooi veelal inbegrepen is in de prijzen op de kaart en dit zal duidelijk op de kaart vermeld staan. Indien dit niet het geval is dan is tien procent fooi normaal. De handige tips voor vakantie op Bonaire vertellen u ook dat tien procent fooi in de taxi erg op prijs gesteld wordt. Deze taxi’s zult u regelmatig nodig hebben want er is geen openbaar vervoer op Bonaire. De afstanden in Kralendijk zijn echter kort dus de meeste plaatsen kunt u lopend bereiken. Volgens de tips voor vakantie op Bonaire moet u bij het lopen wel voldoende drinken of zeker drinkwater in je reistassen meenemen want het kwik zal regelmatig rond de dertig graden staan. Het kraanwater op Bonaire is gedestilleerd zeewater en daardoor erg puur, er is echter ook flessenwater beschikbaar dat natuurlijk het betrouwbaarste is. Volgens deze tips vakantie op Bonaire vieren zal de belangrijkheid van voldoende drinken benadrukken want de temperatuur zal in de winter overdag dertig graden zijn en gedurende de nacht zesentwintig, in de zomer komen daar een graad of drie bij.

De tips voor vakantie op Bonaire zullen u vertellen dat het voltage op het stopcontact 110Volt is volgens het Amerikaanse systeem. Hierdoor is het gebruik van een verloop stekker noodzakelijk al kunt u bij uw verblijf op Bonaire ook een hotel of resort aantreffen die een Nederlands 220Volt stopcontact heeft aangelegd. Als u voor autoverhuur Bonaire bezoekt zult u natuurlijk over een geldig rijbewijs moeten beschikken u kunt dit al op het vliegveld regelen maar ook via het hotel of resort. De vakantie Bonaire tips zeggen ook dat er in Kralendijk en in Rincon een aantal benzine stations met automaat te vinden zijn. De tips voor vakantie op Bonaire zullen u bij het auto rijden aanraden voorzichtig te zijn, de maximum snelheid is 35 kilometer in de bebouwde kom en 60 daarbuiten. Alle doorgaande wegen hebben voorrang en ook al hopen wij dat volgens deze tips vakantie op Bonaire vieren niet betekend dat u iets overkomt, maar mocht dat wel het geval zijn dan is er een klein ziekenhuis in Kralendijk. Er is weinig criminaliteit op Bonaire maar het is wel verstandig om geen waardevolle spullen in de auto of ergens anders in het volle zicht te laten liggen. Volgens deze handige tips vakantie op Bonaire vieren zal ook vermelden dat het koraal beschermd is en dat u onder geen beding stukjes mee naar huis mag nemen.