Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Eten en Drinken op Bonaire

Bezienswaardigheden op Bonaire | Eten en Drinken | Evenementen op Bonaire | Stranden van Bonaire

Een vakantie is een tijd om te relaxen en voor veel mensen ook een gelegenheid om zich te buiten te gaan aan de culinaire geneugten van het land waar men te gast is. Eten en drinken op Bonaire is natuurlijk ook mogelijk door te genieten van heerlijke tropische verassingen van lokale producten of gewoon van eten dat u gewend bent.

Bonaire is een vakantie land dat zich van veel andere vakantie oorden onderscheid door een enorme verscheidenheid. Deze verscheidenheid is ook terug te vinden als u voor restaurants Bonaire af gaat zoeken. De schaal van Bonaire brengt met zich mee dat u veel kleine restaurantjes aan zult treffen waar u heerlijke lokale en internationale gerechten zult vinden. De cultuur van Bonaire zorgt er daarbij voor dat alle gerechten van een goede kwaliteit zijn en van goede ingrediënten zijn gemaakt. Eten en drinken op Bonaire is een onderdeel van de cultuur van het eiland en u zult dan ook ruim de gelegenheid hebben om te genieten van de soms culinaire hoogstandjes die het hoge percentage prijswinnende chefs aan u voor laat schotelen. Op Bonaire restaurants zoeken laat u het risico lopen dat u terecht komt in een restaurant van een van de vele chefs die internationale prijzen heeft gewonnen. Dit hebben zij gedaan door unieke gerechten te bereiden of door een tropisch sausje toe te voegen aan bekende internationale gerechten waardoor een heel unieke keuken is ontstaan. Omdat Bonaire een smeltpot is van verschillende culturen zult u dit ook bij het eten en drinken op Bonaire terug vinden.

Na het eten is het natuurlijk tijd om te genieten van de avond, vaak is dit mogelijk door lekker lang door te tafelen maar er zijn ook de nodige bars op Bonaire die u een gezellige avond aan kunnen bieden. Als u een vervent disco bezoeker bent dan is Bonaire wellicht niet uw meest aangewezen bestemming. Disco’s zult u op Bonaire niet vinden maar wel is er in het weekend op veel plaatsen live muziek te horen. Zonder disco is er natuurlijk genoeg te beleven want na het eten en drinken op Bonaire kunt u natuurlijk heerlijk genieten van de heerlijke avonden. Dat het op deze avonden heel erg lang heel erg warm blijft zorgt er voor dat u veelal tot in de kleine uurtjes kunt genieten van het terras waarop u een plaatsje hebt gevonden. Vandaar ook dat op Bonaire bars lang open blijven en eigenlijk pas dicht gaan als er geen mensen meer aanwezig zijn. Vooral in de hoofdstad Kralendijk is het daardoor een gezellige bende en zult u tot laat in de nacht kunnen genieten van het gezellige geroezemoes van mensen die uit gaan. Voor een greep uit de bars op Bonaire kunnen wij u aanraden een kijkje te nemen bij de Little Havana Cigar Bar waar u als Jazz liefhebber uw hart op kunt halen. Ook het City Cafe is zeer de moeite waard als voor een swingende vakantie op Bonaire bars bezoeken uw doel is.

Dat wat betreft de restaurants Bonaire u veel te bieden heeft komt goed uit als u een beetje wilt variëren met wat u eet. U kunt bij de vele restaurants uw hart ophalen aan veel lokale en internationale gerechten en ook de internationale gerechten met een tropisch twist zijn erg aan te raden. Kontiki is een heerlijk rustig en romantisch restaurant wat u wellicht niet zou verwachten gezien het onderdeel van een overdag o zo drukke beach club. La Quernica is ook een voorbeeld van een rustig restaurant en gelegen aan de boulevard in het centrum van Kralendijk kunt u genieten van heerlijke Tapas. Het eten en drinken op Bonaire is in Kralendijk toch al heel goed mogelijk omdat u daar het grootste aantal restaurants zal vinden. Er is een uitgebreide lijst aan restaurants waar u kunt gaan eten dus u hoeft absoluut geen honger te lijden. Het uitgaan is vaak niet nodig als u in een hotel of resort verblijft, de aan het hotel of resort verbonden restaurants bieden u ook goed te eten. Dat op Bonaire restaurants ook zelfstandig een bestaansrecht hebben komt omdat er jaarlijks veel toeristen naar Bonaire komen die niet in een hotel of resort verblijven. Het buiten de deur eten en drinken op Bonaire zal dan ook voor een groot deel voorbehouden zijn aan mensen die in appartementen op Bonaire verblijven. Bonaire is dus ook op het gebied van het eten en drinken de tropische verassing die het wat betreft de bezienswaardigheden ook is en voor restaurants Bonaire bezoeken is dan ook de moeite waard.

La Quernica
La Quernica zit aan de boulevard in het centrum van Kralendijk! In een romantische ambiance valt er te genieten van een grote verscheidenheid aan internationale tapas gerechten, verse kreeft en andere heerlijke vis gerechten met liefde klaargemaakt door een Master-chef!

It Rains Fishes
It Rains Fishes is de swingendste tent van het eiland! Geopend van 07.00 uur ‘s ochtends tot 2.00 uur ‘s nachts, met elke dag Happy Hour tussen half 6 en half 7! Er worden 10 verschillende biertjes geschonken en in het weekend zijn er plaatselijke en internationale live acts te zien!

Kontiki
Kontiki is een rustig en romantisch restaurant waar je kunt genieten van good eten en lekkere drankjes. Het ligt ongeveer 10 minuten rijden van Kralendijk en het Vliegveld. Lekker gezellig binnen zitten of buiten op het terras waar je kunt genieten van het schitterende uitzicht over de baai!

Little Havana Cigar Bar
Anton en Piek, beide oorspronkelijk uit rotterdam, kwamen op Bonaire in september 2003. Na enkele maanden open zij in april 2004 de jazz en cigarbar Little Havana! Als jarenlange verzamelaar van jazz uit de jaren 50 was dit een ‘dream come true’.