Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Ontspanning

Bezienswaardigheden op Bonaire | Eten en Drinken | Evenementen op Bonaire | Stranden van Bonaire

Natuurlijk wilt u tijdens uw vakantie heerlijk bijkomen van een drukke tijd door voldoende ontspanning te krijgen. Dit kunt u doen door te relaxen maar ook door deel te nemen aan activiteiten of te genieten van de natuur. Dit tropische stukje Nederland biedt hier voor iedereen voldoende mogelijkheden voor.

Als u voor ontspanning Bonaire bezoekt dan bent u aan het juiste adres, dit tropische eiland zal u alles bieden waar u naar op zoek bent en wellicht zelfs een beetje meer. Het reizen naar Bonaire laat u genieten van een geheel andere wereld met een klimaat dat u niet alle dagen mee maakt en een cultuur die open en vriendelijk is. U kunt daarbij genieten van een enorm natuurschoon dat u zowel op het eiland als in de zee rond het eiland aan zult treffen. Op deze zee is een groot deel van de cultuur gebaseerd en dat is goed te merken als u voor evenementen Bonaire bezoekt. Omdat het een eiland is die een eigen cultuur heeft ontwikkeld zal het u niet verbazen dat de zee hierbij een belangrijke rol speelt. Daarnaast zal het natuurlijk ook gaan om de overblijfselen van verschillende volkeren op Bonaire en is het een interessante mix van verschillende culturen. Wat over blijft is een heel vriendelijke en open cultuur waarmee de mensen alles in het werk stellen om u voldoende ontspanning te laten vinden. Daarnaast kunt u dus zonder problemen zelfstandig op Bonaire bezienswaardigheden bezoeken of u kiest er voor om dit georganiseerd te doen met een groep gasten van het hotel of resort waar u verblijft.

Voor de liefhebbers van natuurschoon is er in ieder geval voldoende te zien op Bonaire. De stranden van Bonaire zullen natuurlijk een enorme aantrekkingskracht hebben op alle zon aanbidders. Daar is voldoende ontspanning te vinden en kan een mooi kleurtje verkregen worden, toch zijn deze stranden de aanloop naar wat Bonaire echt uniek maakt. De Caribische zee is een tropische zee die een unieke verscheidenheid aan vissen laat zien. De koraal riffen aan de west kant en rond het eilandje Klein Bonaire zullen een thuis bieden aan nog meer unieke soorten en zijn erg gewilde plekken voor duikers. Voor ontspanning Bonaire bezoeken kan ook op het eiland zelf gebeuren want ook op het land zult u een unieke habitat aantreffen. Het Slagbaai nationaal park zal u enkele unieke diersoorten tonen die goed gedijen in dit bijzondere klimaat, dit park is uniek in haar soort in het Caribische gebied. Het bezoeken van een strand is natuurlijk ontspanning maar het strand bij Lac Bay biedt meer dan strand alleen. Op Bonaire bezienswaardigheden bezoeken zal u ook naar Lac Bay voeren omdat naast een uniek strand en goede surf locatie hier ook de grootste, nog onaangetaste Mangrovebossen ter wereld te vinden. Deze bossen spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van de koraal riffen en zijn daarom beschermd. Voor evenementen Bonaire bezoeken zal een onlosmakelijke verbondenheid opleveren met het vele natuurschoon op het eiland. Daar dankt het eiland nu eenmaal het grootste deel van haar bezoekers aan en daar is de bevolking natuurlijk dankbaar voor.

Het eten en drinken op Bonaire is in ieder geval al een feest op zich met de vele tropische gerechten die met verse eigen producten bereid worden. Vooral als u tijdens de evenementen Bonaire bezoekt zult u het beste van de lokale keuken voorgeschoteld krijgen. Bij deze evenementen moet u denken aan het jaarlijkse Bonaire Heineken Jazz festival maar ook aan de vele andere culturele feesten die georganiseerd worden. Deze feesten zijn voor de bevolking de hoogtepunten van het jaar en zullen voor voldoende ontspanning zorgen. Graag nodigen zij u uit om deze feesten mee te vieren om zo de cultuur van Bonaire beter te leren kennen. Op Bonaire bezienswaardigheden bekijken zal u natuurlijk ook naar de grote zoutpannen leiden die nog steeds een zeer belangrijke rol spelen in de economie van Bonaire. Daar zult u ook de oude slaven hutjes vinden die een thuis boden aan de slaven in oudere tijden en die na de bevrijding zo’n belangrijke invloed hebben gehad op de huidige cultuur. De cultuur is wordt natuurlijk ook bepaald door de oudheden die in de hoofdstad Kralendijk te vinden zijn zoals Fort Oranje. Op het gebied van natuurschoon zal de ontspanning te vinden zijn in de eerder genoemde mogelijkheden maar ook het Gotomeer dat een thuis biedt aan duizenden Flamingo’s. Voor ontspanning Bonaire bezoeken zal u ruim de gelegenheid bieden om het te vinden waardoor u zich geen dag hoeft te vervelen.

Washington Slagbaai Park
Ligt In het noord-westen van het eiland, met een oppervlakte van 55 vierkante km uniek in zijn soort in het Caribisch gebied. Het Park is in 1969 ingesteld als het eerste natuurpark van de Nederlandse Antillen. Het is een park met veel natuurschoon en een grote variate aan landschappen en dieren.

Lac Bay
Wordt op de eerste plaats gezien als een van de beste surflocaties ter wereld!! Maar tevens heeft deze baai een erg mooi strand met twee surfscholen. Maar ook zijn er in de Lac Bay de grootste, nog onaangetaste Mangrovebossen ter wereld te vinden! Deze vervullen een uiterst belangrijke taak bij de instandhouding van het koraal in het gebied.

Little Havana Cigar Bar
Anton en Piek, beide oorspronkelijk uit rotterdam, kwamen op Bonaire in september 2003. Na enkele maanden open zij in april 2004 de jazz en cigarbar Little Havana! Als jarenlange verzamelaar van jazz uit de jaren 50 was dit een ‘dream come true’.

Bonaire Heineken Jazz Festival
Jaarlijks een lang weekend latin jazz voor jazz liefhebbers op Bonaire!!! Diverse nationale en internationale artiesten zullen de bezoekers trakteren op swingende Latin jazz.