Bonaire

Alles over de ultieme droomvakantie op Bonaire
WTC Last Minutes zonvakanties

Activiteiten en Excursies

Duikvakantie op Bonaire | Duiklocaties | Golfen op Bonaire | Zeilen op Bonaire | Activiteiten en Excursies

Omdat iedere vakantieganger andere wensen en verlangens heeft zullen er heel veel activiteiten en excursies in dit tropische stukje Nederland georganiseerd worden. Dat de zee daarbij een belangrijke rol zal spelen is niet zo vreemd, de zee is immers buitengewoon attractief en een belangrijke reden voor de populariteit van dit vakantie eiland.

Dat op Bonaire activiteiten ondernemen vaak te maken zal hebben met de zee is dus goed te begrijpen, toch is er meer te doen want ook op het eiland zelf kunt u zich heel best vermaken. De toeristen industrie heeft goed begrepen dat niet iedereen naar Bonaire komt om te gaan duiken en daarom wordt goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het eiland biedt. Omdat Bonaire een buitengewoon mooi nationaal park herbergt is dat een goede mogelijkheid om te genieten van de tropische natuur. In het Slagbaai nationaal park op Bonaire excursies volgen is slechts één van de mogelijkheden. Het park leent zich ook goed voor het maken van safari trips en ook bij het mountainbiken kunt u grote delen van dit park doorkruisen. Het is natuurlijk wel een beschermd gebied dus u moet zich wel aan de gebaande paden houden, dit geld overigens ook voor de rest van het eiland. De activiteiten en excursies waaruit u kunt kiezen zullen natuurlijk ook het wandelen op Bonaire omvatten. Te voet is nu eenmaal veel meer te zien dan wanneer u in de auto er op uit wilt trekken, toch is door middel van autoverhuur Bonaire verkennen niet zo’n verkeerd idee, u kunt daardoor immers sneller naar de andere kant van het eiland om daar rustig rond te wandelen of aan activiteiten op Bonaire deel te nemen.

Een kijkje nemen aan de zuidkant van Bonaire zal een stuk eenvoudiger worden als u gebruik kunt maken van een auto waardoor u meer tijd door kunt brengen met het kijken naar de duizenden flamingo’s. De afstand die u voor sommige activiteiten en excursies af moet leggen is net iets te groot om te lopen en ook nog op tijd te kunnen beginnen. Dit laatste kan wel belangrijk zijn omdat het voor in de middag behoorlijk warm kan worden en u beter niet al te actief kan zijn. Als u liever geen auto huurt dan kunt u natuurlijk altijd deelnemen aan georganiseerde excursies op Bonaire. Een excursie door het Washington Slagbaai nationaal park zal bijvoorbeeld inclusief vervoer zijn omdat de afstand van de hoofdstad Kralendijk ongeveer acht kilometer is. Als u op Bonaire activiteiten wilt ondernemen dan moet u dus wel rekening houden met de afstanden die u af moet leggen. Niet dat het eiland heel erg groot is maar als u eerst een paar kilometer moet lopen voordat u op de plaats van bestemming bent dan kost dat het een en ander aan tijd en natuurlijk ook energie. Als u voor de activiteiten en excursies die u wilt gaan doen ook nog uitrusting nodig hebt dan zult u wel begrijpen dan vervoer zeer belangrijk is. Natuurlijk is duiken een van de belangrijkste activiteiten op Bonaire die u kunt doen en de uitrusting mee sjouwen als u geen auto hebt is geen optie.

Bij het huren van duikuitrusting is het dan ook geen verkeerde optie om ook gebruik te maken van de vervoersmogelijkheden die veel verhuurders en duikscholen aanbieden. Deze mogelijkheden worden bij veen activiteiten en excursies op het gebied van duiken aangeboden omdat deze bedrijven nu eenmaal de beste plekken weten waar u onder begeleiding nu eenmaal veel meer te zien krijgt. Voor het zeilen op Bonaire kunt u veelal in Kralendijk terecht, u kunt daar zelf een boot huren of mee gaan op een grotere boor waarbij u onderweg de mogelijkheid krijgt om te snorkelen. Op Bonaire excursies maken naar de mangrove bossen zal u de mogelijkheid bieden om met de kayak door deze ongerepte mangrovebossen. Natuurlijk kunt u op veel meer manieren van de mooie tropische zee rond Bonaire genieten, surfen en windsurfen zijn daar goede voorbeelden van. Bij het aanbod van excursies op Bonaire zult u ook het parasailen vinden en dit zal u een unieke kijk op dit prachtige en vooral unieke eiland geven. De activiteiten en excursies waar u aan deel kunt nemen zijn te veel om allemaal op te noemen, omdat u ze meestal niet vooraf hoeft te boeken kunt u alles rustig bekijken op het moment dat u eenmaal aangekomen bent. Het hotel of resort waar u verblijft, zal u graag op weg helpen om de juiste activiteiten op Bonaire te vinden en ook de verschillende excursie bureaus wijzen u de weg.

Eiland Tocht op Bonaire

U vetrekt met deze tocht vanuit de hoofdstad Kralendijk. Tijdens deze excursie zult u langs alle belangrijke bezienswaardigheden komen op Bonaire. Dit zijn o.a. 1000 steps, Devil’s Mouth, Karpata, Para Mira en nog vele andere plekken die het bekijken meer dan waard zijn.
Deze tocht duurt ongeveer 3 uur en de kosten zijn ongeveer €25,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s

Parasailen op Bonaire

Bonaire zien zoals vogels het ook zien? Met behulp van een snelle boot en een parachute is dit zonder problemen mogelijk. In 15 minuten tijd kunt u van het mooiste uitzicht genieten. Wanneer je hoog in de lucht hangt heb je nog een mooie kans om dolfijnen en schildpadden te kunnen zien die je anders niet snel zou zien.
Deze tocht duurt ongeveer 15 min. en de kosten zijn ongeveer €40,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.

Onbewoond eiland: Klein Bonaire

Lekker genieten van een onbewoond eiland? Op klein Bonaire is dit mogelijk. U gaat met een ongeveer 15 minuten durende boottocht naar dit schitterende stukje ongerepte natuur met schitterende stranden. Tijdens uw verblijf op dit eiland kunt u snorkelen, zonnen en een heerlijk hapje eten en drinken.
Deze tocht duurt ongeveer 5 uur en de kosten zijn ongeveer €20,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.

Mountainbiken op Bonaire

Op de mountainbike door kilometers ongerepte natuur is zeer eenvoudig mogelijk op Bonaire. Tijdens een tocht kunt u genieten van de meest mooie uitzichten die u vanaf verscheidene plekken van het eiland kunt zien. Ook kunt u genieten van honderden soorten vogels en planten die op Bonaire leven.
Deze tocht duurt ongeveer 3,5 uur en de kosten zijn ongeveer €40,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.

Windsurfen op Bonaire

Schiet over het water met Antiliaanse windsurf helden voor de mooie kust van Bonaire. U kunt hier onder ideale omstandigheden leren windsurfen door professionele instructeurs. Na een paar uurtjes heeft u de basis beginselen van het surfen onder de knie. De rest moet geleerd worden door het meer te doen en meer ervaring te krijgen.
Deze tocht duurt ongeveer 2,5 uur en de kosten zijn ongeveer €50,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.

Zeil & Snorkel tocht op Bonaire

Eens even lekker een paar uurtjes op het water relaxen. Lijkt dit u wel wat? Dan is deze zeil en snorkeltocht een absolute aanrader. Lekker een paar uurtjes buiten van de zon genieten, af en toe een beetje snorkelen, maar vooral relaxen! Buiten flink wat zonnebrand hoeft u tijdens deze ecursie niets mee te nemen.
Deze tocht duurt ongeveer 4 uur en de kosten zijn ongeveer €40,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.

Wandelen op Bonaire

Ontdek de rustige noordelijke kustlijn van Bonaire inclusief te beroemde “1000 Steps”. Van daaruit zult u de heuvels ingaan naar het Goto meer, o.a. de favoriete plaats voor flamingo’s, Para Mira en Rincon, het oudste dorp van het eiland. Op de terugweg naar Kralendijk kunt u onderweg nog even heerlijk genieten van een schitterend uitzicht!
Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en de kosten zijn ongeveer €20,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.

Zuidkant van Bonaire

In tegenstelling tot de bergachtige noordkant van Bonaire is de zuidkant vrijwel volledig vlak. In dit gedeelte zijn veel zoudvlaktes te vinden evenals een groot aantal flamingo’s die hier leven. Het mooie van deze route zijn de grote kleurcontrasten die je tijdens deze excursie tegenkomt. Het heldere blauwe zeewater, de spierwitte zoutvlaktes en de bijna altijd kraakheldere blauwe lucht!
Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en de kosten zijn ongeveer €20,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.

Washington Park op Bonaire

Wanneer u een liefhebber bent van natuur op z’n mooist is deze excursie een absolute aanrader! Het Washington Park was het eerste park op de Nederlandse Antillen dat als beschermd natuurgebied is ontstaan. Deze tour zal flink wat indrukken en uitleg over het park geven. Geniet van de schitterende flora en fauna, breng een bezoek aan een historisch museum en ontdek wat verborgen stranden!
Deze tocht duurt ongeveer 6,5 uur en de kosten zijn ongeveer €70,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.

Kayaking op Bonaire

Deze begeleide tocht door het beginnende ecosysteem, de mangroven van Bonaire is zowel rustgevend and indrukwekkend. Wanneer u heerlijk door het rustige water glijdt zal een zeer ervaring gids veel vertellen over de vogels en vissen die u tijdens deze tocht zult zien. Tevens zal er een doede uitleg komen waarom de bomen/planten en dieren zo erg afhankelijk zijn in een land als Bonaire.
Deze tocht duurt ongeveer 3,5 uur en de kosten zijn ongeveer €40,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.

Onderwater excursie Bonaire

U wilt heel graag de schitterende onderwaterwereld zien van Bonaire maar kan/durft die niet te doen met snorkelen of duiken? Geen probleem! U kunt dit allemaal zien door met een boot met glazen bodem zonder nat te worden over de mooiste riffen te varen. U zult de mooiste vissen en koralen zien. Er zal een nieuwe wereld voor u worden geopend! Deze tocht duurt ongeveer 1,5 uur en de kosten zijn ongeveer €20,- per persoon. De tocht is vaak via de touroperator te boeken. Wanneer dit niet zo is kunt u deze tochten vaak boeken bij plaatselijke excursie bureau’s.